Palmiye Benelux maakt buitengewoon beleven mogelijk voor horecagelegenheden

10/31/2022

Onder het genot van een zonnige herfstdag, met een stralend zonnetje en een frisse wind, reizen we af naar Pelt te België. Aldaar staat de showroom van Palmiye Benelux. We zijn er voor een bezoek aan Thijs van Woensel, commercieel directeur van Palmiye Benelux. Palmiye Benelux biedt niet alleen oplossingen voor particuliere projecten, maar ook voor horecagelegenheden. Eenmaal binnen ontvouwt zich een gesprek over het creëren van een gevoel van buitengewoon beleven voor gasten in horecagelegenheden.

Ambacht van gastheerschap

Een blik door de showroom leert dat Palmiye Benelux een rijk assortiment biedt aan pergola’s. Van lamellen overkappingen tot zogeheten vouwdaken. Ook voor horecagelegenheden dus. Van Woensel: “De afgelopen tijd sprak ik veel met eigenaren van horecagelegenheden over de ambacht van goed gastheerschap. Ik herinner me een gesprek waarbij iemand me zei: ‘gasten zijn er om te verwennen en onbezorgd te laten genieten.’

Dat gaat dus verder dan alleen het eten en drinken. We leven in een tijd waarin je als bezoeker een totaalplaatje en ultieme beleving wilt ervaren. Dat klinkt heel groot én juist begint die beleving bij iets kleins. Namelijk, aandacht en oog voor de gast die er op dat moment is.”

Horecagelegenheid met lamellenoverkapping

Zorgeloos genieten van het buitenleven

Het klinkt haast of Van Woensel zelf horecaondernemer had kunnen zijn. “Het gaat erom dat je als ondernemer dingen kunt organiseren die ervoor zorgen dat de aandacht ook echt naar de gast gaat. Vanuit Palmiye Benelux zorgen we er dan ook voor dat horecaondernemers hun gasten het hele jaar door zorgeloos kunnen laten genieten van de sfeer buiten. Dat doe ik zelf als gast ook het liefste. Ook in de herfst of winter. Met de juiste overkapping is dat dus mogelijk. Én bied je tevens meer ruimte aan je gasten.”

horecaterras

Een rijk assortiment

Al rondlopend licht Van Woensel de variëteit aan mogelijkheden uit. “In de basis bieden onze overkappingen perfecte bescherming tegen alle weersomstandigheden. Van zon tot wind en regen. En dat vaak met een eenvoudige druk op de knop. Het is zelfs mogelijk om dit nog verder te versterken door middel van windschermen of glazen schuifwanden. Tegelijkertijd wil je iets creëren wat naadloos aansluit bij de stijl van je horecazaak. Door het modulaire karakter en de diversiteit aan stijlen zorgen we voor de juiste match met de horecaondernemer.”

Vouwdak boven horecaterras, buitengewoon beleven voor de gasten

Lamellendaken en vouwdaken

Van Woensel staat stil bij de twee varianten aan overkappingen. “Hier zie je de werking van een lamellendak. Het fraaie is dat je kunt spelen met de lichtinval, door het kantelen van de lamellen. Het doet iets bijzonders omdat het er niet alleen modern uitziet, maar ook zorgt voor een sfeervol terras. Aan de andere kant hebben we ook zogeheten vouwdaken: bestaande uit een fraaie aluminium frame en een hoogwaardig doek. Deze bieden we in diverse kleuren en vormen, zodat we alles af kunnen stemmen op wat voor de horecaondernemer belangrijk is.”

Gastheerschap in de horeca

Hoe Van Woensel het gastheerschap van Palmiye zou omschrijven? “Nou, gek genoeg komt dat aardig overeen met de ambacht van gastheerschap in de horeca. Het allerbelangrijkste is dat we goed luisteren naar de wensen van onze klant. Of eigenlijk dien ik ‘gast’ te zeggen. Wat is voor de horecaondernemer belangrijk? Hoe kunnen we daarin meedenken? En ook hierin geldt voor ons hoe wij ze kunnen verwennen, zodat zij zich zorgeloos met de kern van hun vak bezig kunnen houden: de volle aandacht voor de gast.”

 

Nieuwsgierig naar een oplossing voor uw horecagelegenheid, neem contact op met Palmiye.